The Melbourne Age er normalt en langvarig avis baseret i Melbourne, Australien. Det har kørt siden 1855 og blev grundlagt af tre melburnianske netto tilbudsavis forretningsmænd. Det er virkelig en broadsheet-avis, hvilket betyder, at den er betydeligt større end de sædvanlige tabloid-modeaviser, for eksempel Herald Sun. The Melbourne Age, eller som det er meget mere almindeligt anerkendt, The Age, er nu ejet af Fairfax.

The Age var i begyndelsen ikke en superbrugsen tilbudsavis succesfuld avis. Efter kun 1 års udgivelse blev den solgt meget tidligt i sit liv. På det tidspunkt var det eksplicit en liberal avis, og udtalte i utvetydige vendinger, at det blev anset på denne måde. Med denne opfattelse og med sine indflydelsesrige ejere havde The Age en enorm indflydelse på politik i 1850’erne plus de følgende år.

På den anden side begyndte The Melbourne Age at tabe terræn til andre meget mere tabloide aviser. En hel del anså det for at blive forældet i udseende og indholdsmateriale. Disse andre meget mere populistiske aviser begyndte at dominere journalistikken i Melbourne såvel som i staten Victoria. Det var ikke før rivaliserende avis Argus’ bortgang, at The Age begyndte at vende tilbage til en stærkere position.

I 1966 erhvervede Fairfax en sektion om Age-aktierne, og i 1983 opkøbte resten i virksomheden. Det forbliver ejet af Fairfax den dag i dag. Fairfax ejer også en ekstra stor avis, The Sydney Morning Herald, udgivet i Sydney og New South Wales. Ikke desto mindre blev det på det tidspunkt hævdet, at de to var naturlige konkurrenter, ligesom de enorme ressourcer fra Fairfax kunne trækkes på for at holde avisen i gang og udvikle sig.

Du finder to forskellige udgaver på dagbladet, der er trykt. Den ene er rettet mod besøgende i storbyområder i Melbourne, mens den anden er rettet mod besøgende på landet og i regionen. De forskellige versioner har forskellig vægt på specifikke typer indholdsmateriale. Du finder også unikke weekendudgaver, der indeholder flere lift outs og magasiner. En række specifikke lift outs kan også findes i den ugentlige udgave. Disse omfatter den korrekt identificerede Green Guide, som normalt er en grøn farvet tv-guide, der også inkluderer dybdegående anmeldelser af film og tv-shows.

Melbourne Age anses ofte for at være en ret liberal avis i forhold til sin politik. Alligevel syndikerer The Age nu meget af sit materiale fra nyhedskilder for eksempel Reuters, hvilket betyder, at det ikke udgiver så meget materiale, der helt sikkert er skråtstillet på en bestemt måde. Du finder mange højkvalitets og velansete journalister, der bidrager til avisen. Ikke desto mindre er der bekymring for, hvor korrekt The Age vil fortsætte med at præstere med ny onlinekonkurrence. Net-versionen på Age er betydeligt mere populistisk i mode- og indholdsmateriale end den trykte version, måske for at bejle til seere fra netgenerationen. For eksempel indeholder den en masse videoer og billeder og tilbyder masser af kommentarer inde i formatet af blogs. Besøgende opfordres til at kommentere og genbruge detaljer. Dette er virkelig adskilt fra den meget mere sober mode fra print Age, som er betydeligt mere formel i tone og præsentation.